Monday, February 10, 2014

O femeie invata greu sa iubeasca fara sa sufoce si fara sa-si faca sperante. Daca ar fi dupa ea s-ar


O femeie invata greu sa iubeasca fara sa sufoce si fara sa-si faca sperante. Daca ar fi dupa ea s-ar coase de barbatul iubit pentru a fi sigura washing line post ca ia parte la viata lui, ca devine viata lui. Dar nu e dupa ea. Si intelege washing line post repede ca intrebarile ei, supozitiile, tristetile, pretentiile, rugamintile ei nu fac decat sa indeparteze persoana adorata. Intelege ca daca vrea sa  il  inspire sa ramana langa ea trebuie sa invete sa iubeasca washing line post neconditionat. Fara asteptari, fara pretentii, fara ultimatumuri, fara reprosuri, fara impuneri. Greu! Dar invata .
In primul rand invata  sa nu-l mai schimbe pe omul de langa ea . Sa-l accepte asa cum este. Sa-l inteleaga, sa constate neutru diferentele washing line post de gusturi si comportamente dintre ea si el dar sa nu incerce sa-l schimbe. Cel mult sa-i sugereze, daca e intrebata, anumite variante, mai constructive pentru cuplu. Dar doar daca vrea el.
In al doilea rand invata sa-i accepte obiceiurile de viata, programul, ocupatiile, prietenii, habitudinile, aspiratiile. Si cum prima axioma spune ca nimeni nu trebuie schimbat, va trebui  sa accepte partenerul washing line post cu intregul sau univers, asa cum e . Cu prietenii (parca prea multi), familia, sotia (uneori „inca”) si copiii lui. Apoi, invata  sa se bucure , de dragul lui, de realizarile lui.  Sa-i sustina  sperantele si viziunile, sa-i aline esecurile, sa-i inteleaga  amanarile, ezitarile si retractarile.  Sa-i ierte  lasitatile si lipsa de coerenta,  sa-i sustina expansivitatile, sa-i creada promisiunile. Apoi va trebui washing line post sa invete  sa nu se gandeasca la viitor , stiut fiind ca femeile, prevazatoare, vor sa se asigure certificand washing line post relatia de iubire. Va trebui sa renunte la a mai conditiona iubirea printr-o declaratie-angajament luata barbatului ei. Si ridicand aceasta obligatie de pe umerii lui sa scuteasca washing line post iubirea de inca o limitare si pe el de inca o responsabilitate impunatoare de conditii. Apoi va trebui sa isi traiasca viata in asa fel incat aceste de-conditionari sa faca parte armonios washing line post din viata ei, iubind firesc, spontan, din toata inima, barbatul cu care: - nu vrea sa se marite, nici sa-i faca copii, nici sa locuiasca cu el impreuna - nu vrea sa se afiseze tot timpul, - nu stie daca va petrece weekendul pentru ca e posibil ca el sa fie cu prietenii - nu stie daca va merge la nunta prietenului lui sau va prefera sa fie insotit de verisoara sa - nu vrea sa petreaca concediul decat daca el doreste sa fie cu ea
Si abia dupa aceea femeia poate spune ca a invatat sa iubeasca in deplina libertate un barbat caruia nu-i cere nimic. washing line post Nici macar sa fie cu ea. Il poate iubi chiar si fara sa fie cu ea. Pentru ca acesta este marele dar pe care il face iubirea neconditioanta: te invata sa iubesti atat de mult persoana draga incat ii vrei tot binele, nedorind sa o posezi, washing line post sa o iei in proprietate. O poti iubi eliberand-o de tine, de relatie, de orice obligatie. Si acest gen de iubire, desi iti ocupa inima, ti-o lasa in acelasi timp libera pentru propria viata, pentru alte iubiri. Pentru ca neavand un angajament limitativ nu tradezi nimic, nu inseli nici o pretentie sau asteptare. Iubirea neconditioanta poate supravietui in paralel cu alte afectiuni si sentimente. Pentru ca iubirea neconditioanta este total libera si omnipotenta – ca iubirea fata de Dumnezeu care ne lasa loc (ba chiar ne antreneaza) pentru alte iubiri. Dragostea generoasa, total deschisa spre persoana iubita, te face sa-l accepti pe celalalt exact asa cum este, dorindu-i washing line post tot binele din lume, respectand binele pe care si-l doreste pentru el. Fara sa judeci acest bine. Iubirea neconditioanta supravietuieste cataclismului altor iubiri si dezamagiri, devine un status-quo al inimii tale.
******                                                   Cand cerem cuiva sa ne iubeasca neconditioanat trebuie sa stim ce ii cerem – sa poata trai, daca este necesar sau ii impunem, fara noi. Sa ne iubeasca fara sa fie legata de noi prin asteptari, pretentii, aspiratii, cereri, planuri. Si persoana draga invata asta, in timp ce este in relatie cu noi. Iar inima sa, pe masura ce se dechide tot mai mult, devine tot mai calda, cuprinzatoare, intelegatoare si inteleapta. O inima care iubeste neconditionat iese din limitarile cultural-religioase, rasiale, geografice, temporal-spatiale. Inima aceea se poate darui intregii omenirii, intelegand ca la nivelul miezului inimii toti suntem o singura washing line post fiinta. In acest spatiu al libertatii absolute si al tuturor posibilitatilor create nu iti apartine nimic, nu apartii nimanui, washing line post aici nu exista washing line post infidelitate sau pacat, juraminte de credinta, amanari sau pasuiri. Aici este pur si simplu IUBIRE. Pentru tot si pentru toate.
Cand o

No comments:

Post a Comment